Zelf animatie video’s maken met Powtoon

0 8.422

PowToon is een online tool om een video animatie te maken van een uitlegfilmpje of een presentatie van je bedrijf. De tool is handig in gebruik en binnen een uur heb je zonder technische kennis de video gemaakt en online gezet.

De impact van visuele marketing wordt steeds groter, dus is het belangrijk dat je daar op je website aandacht aan besteedt door ook video’s te plaatsen.

Volgens Forrester Research zijn video’s zeshonderd procent effectiever om de boodschap over te brengen dan geprinte media. Niets voor niets is YouTube momenteel zo populair.

Mensen kijken gewoon graag naar bewegend beeld.

powtoonMet Powtoon kun je binnen een handomdraai aantrekkelijke animatiefilmpjes maken voor je website.

Met deze tool kan je bijvoorbeeld een promotiefilmpje maken van wat jou bedrijf te bieden heeft en je kunt er ook instructiefilmpjes mee maken.

https://youtu.be/wVO2DuVwzZ0

Praktische tip

Je kunt je gratis aanmelden bij Powtoon en daarna kun je direct aan de slag. De tool is heel toegankelijk, want ze besteden veel aandacht aan hoe het werkt hoe je de tool kunt gebruiken.

Op de website van PowToon staan handige uitlegfilmpjes en aanwijzingen als je voor het eerst met de tool aan de slag gaat.

uitleg van powtoonNadat je je hebt aangemeld (via je e-mailadres of social media) kun je direct aan de slag. Je kunt kiezen uit een aantal voorbeeld filmpjes, dus je hoeft niet helemaal vanaf nul (het kan wel…) te beginnen.

Daarna kun je de video editen. Je kunt teksten aanpassen, afbeeldingen toevoegen, lettertypes veranderen en nog veel meer. Het vereist wel wat handigheid, maar je hoeft er zeker geen professionele editor voor te zijn.

powtoon voorbeelden filmpjesDe basis filmpjes zijn gratis en daar kun je vaak prima mee uit de voeten. Een deel van de filmpjes (vaak de mooiste…) is echter niet gratis en daar moet je voor betalen.

Als de video klaar is, kun je de film direct naar YouTube of ander kanaal uploaden of naar je eigen computer. En vervolgens zet je deze video op je eigen website. Ik heb bij Over WPjournalist ook een filmpje gezet met een korte introductie.

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.