Home Blog Dit is het geheim van WordPress template Avada

Dit is het geheim van WordPress template Avada

8202
13
DELEN
template Avada

Het zijn duizelingwekkende cijfers. Het WordPress template Avada in Themeforest had afgelopen week weer 1604 downloads.

En dat gebeurt al een paar jaar in dit tempo. Inmiddels is het template van Themefusion ver over de 300.000 downloads gegaan, een ongelooflijk record.

Het is met afstand het meest verkochte template van Themeforest. Wat is het geheim van Avada? Waar onderscheidt dit template zich van andere? En waarom gebruik ik het graag?

Een van de belangrijkste zaken om een website te beginnen is het kiezen van een template. Je wilt er een goed gevoel bij hebben, het moet mooi vormgegeven zijn, veilig, snel te laden, technisch goed in elkaar steken en een paar jaar meegaan. Het WordPress template Avada voldoet aan al deze eisen.

Zelf heb ik Avada ook al gebruikt voor een klant. Ik was een beetje terughoudend omdat al zoveel mensen dit WordPress template gebruiken.

Niet een uniek template dus, maar in de praktijk valt dat erg mee. Het WordPress template Avada is zo uitgebreid, dat je het helemaal naar je eigen smaak en stijl kunt aanpassen.

Er zijn alleen al enkele tientallen voorpagina’s waar je uit kunt kiezen. Al deze voorpagina’s zitten in de demo content: dit zijn alle pagina’s die worden geïnstalleerd zoals het er in het demovoorbeeld van de website uitziet.

Theme options

WordPress template Avada is een template dat je kunt aanpassen zonder dat je van ingewikkelde codes verstand moet hebben.

In de ‘Theme options’ kun je allerlei zaken makkelijk aanpassen: kleuren, lettertypes, opmaak, stijl. Je kunt onder andere zelf bepalen hoe breed je website moet worden.

Voor het bepalen van de header (het bovenste deel van de website met de navigatie) kun je kiezen uit wel vijf verschillende. Door het simpel aan te klikken kun je voor een andere header kiezen.

avada

Verder heeft het WordPress template Avada een Fusion builder waarmee je zelf makkelijk pagina’s kunt ontwerpen.

Je kunt de pagina in columns verdelen, allerlei elementen toevoegen (zoals een tekstblok, contactformulier of kaartje) en daar ook nog mee heen en weer schuiven. Ook wel drag & drop genoemd.

WordPress template Avada onderscheid zich van andere templates vanwege z’n vele functionaliteiten.

Je hebt alleen al de beschikking over vier verschillende sliders (Fusion slider, Elastic slider, LayerSlider en Revolution slider). En verder kun je zo’n beetje alles toevoegen wat je wilt: prijstabellen, leuke tellertjes, een megamenu, het oplichten (popover) van tekst.

Echt teveel om op te noemen. Ook zit er een complete webshop ingebouwd, mocht je dat willen toevoegen aan je website.

WordPress template Avada voor iedereen?

Kan iedereen er zelf mee aan de slag? Ja, dat kan, maar je moet wel eerst worden geïnstrueerd om met Avada te kunnen werken.

Dat is standaard als je een template koopt op Themeforest: elk nieuw template heeft z’n eigen gebruiksaanwijzing en het kost nu eenmaal wat tijd om dit te leren.

Ook bij dit template vergt het enige kennis om met de Therme options en de Fusion builder te leren werken.

Avada levert er echter een flink aantal intructiefilmpjes bij die je op weg helpen. En natuurlijk is er de supportafdeling, waar je altijd een mailtje naartoe kunt sturen. Dat heb ik ook al een paar keer gedaan en vaak binnen een dag krijg je antwoord.

Hoewel het template al in 2012 is gemaakt, wordt de site continu geupdated en is het een modern, mooi vormgegeven, betrouwbaar en geschikt template om te gebruiken voor een nieuwe website.

Het wordt namelijk regelmatig geüpdated en blijft zo goed bij de tijd. Kijk voor een kleine impressie bij onderstaande video en verbaas je over de vele mogelijkheden.

Heb je ook interesse in Avada? Je kunt deze bestellen via Themeforest.net

13 REACTIES

 1. Beetje eenzijdig artikel, je mag ook wel vermelden dat vanuit een developers perspectief dit thema een absolute nachtmerrie is.

  Een blogpost die voor 90% uit shortcodes voor opmaak en voor 10% uit content bestaat? Succes als je voor een ander thema wilt kiezen?

  Avada komt er bij mij niet in. Ik kies altijd voor Genesis van Studiopress.

 2. Dank Pascal voor je toevoeging, altijd welkom. Ik weet dat met name de core developers minder gecharmeerd zijn over dit theme (en ook andere themes van Themeforest, daar lees ik regelmatig discussies over). Maar niet voor niets zijn er (bijna) 150.000 van het Avada theme verkocht en dat is een graadmeter waar je niet omheen kunt 🙂
  Het is een hele fijne oplossing voor mensen die geen budget hebben om een developer in te huren maar wel een mooie professionele website willen waar ze zelf de controle over hebben met ongelooflijk veel mogelijkheden. Ik heb zelf ook een Avada theme voor een klant gebouwd en alle berichten (zo’n 100) op die site zijn niet uit shortcodes opgebouwd, maar met teksten die je gewoon kunt exporteren naar een nieuw theme. Je kunt shortcodes gebruiken, maar het hoeft niet. En als er problemen zijn, kun je altijd bij hun support terecht. De Genesis themes van Studiopress zijn qua coding beter, maar heeft bijvoorbeeld veel minder keuzemogelijkheden in theme’s dan een Themeforest.

 3. Vraagje, ik gebruik hetzelfde thema en alles verloopt prima. Totdat ik mijn website open met een imac of macbook. Bent u bekend met dit probleem? Of enig idee wat dit kan zijn?

 4. Hoi Elmar, in principe zou het gewoon moeten werken. Ik had zelf ook eens een fout met Avada en toen bleek dat ik niet de laatste updates van een plugin en theme had gedaan. Je zou ook even naar de theme options kunnen kijken of daar iets verkeerd staat ingesteld. Avada heeft namelijk veel opties die je kunt enablen of disablen. Dus het is wellicht even zoeken naar wat de oorzaak kan zijn. En natuurlijk kun je hun support even raadplegen. Succes!

 5. Hoi, leuk artikel, ik heb Avada naar aanleiding hiervan gekocht.
  Nu echter 1 probleem. Zal wel een domme vraag zijn maar hoe zet je hem in Nederlandse taal?
  Ik heb er wel wat over gelezen op de Avada pagina maar die zijn zeer beknopt en ik snap ze niet iig.
  Wordpress staat gewoon op NL in systeem status.
  Groeten

 6. Hoi Theo,
  Veel themes, waaronder ook Avada, kun je vertalen met het zogenaamde .pot (dat zich splitst in een .po en .mo file) bestand. Je leest er ook iets over in de documentation van Avada op Translating theme. Je kunt dit bestand in een van de mappen van Avada vinden en via het programma Poedit vertalen. Dat heb ik ook gedaan bij een klant die Avada heeft aangeschaft.
  Maar ik kan me voorstellen dat dit best lastig is, want elk theme heeft weer een iets andere aanpak. Ik had er in het begin zelf ook moeite mee hoe dit nu precies werkte, want het is soms best ingewikkeld. Het advies dat ik je kan geven is om een goede video tutorial (dan zie je het voor ogen…) te vinden en je hier eens in te verdiepen.

  LET OP: bij een update van het theme gaan de vertalingen verloren. Je moet dus dan de bestaande .po en .mo files van het vorige theme bewaren en weer naar de betreffende map uploaden.

  Misschien dat ik er nog eens een artikel over moet schrijven op WPjournalist. Het vertalen van themes is nog steeds een van de zwakheden van het zo mooie WordPress 🙂

  greet, Marcel

 7. Hoi,

  kun jij mij het verschil vertellen tussen de twee licentie types, een standaard (Regular Licence) of een uitgebreide (Extended Licence) van Avada?

  Ik wil deze aanschaffen, maar kan het verschil nergens vinden en dat wil ik eerst weten voordat ik hem aanschaf.

  Alvast bedankt,

  Gr. Roy

 8. Hoi Marcel,
  Fijn om hier meer ervaringen met Avada te lezen. Mijn vraag echter:
  Mijn websites staan vol met allerlei artikelen, moet ik dan post voor post importeren naar het Avada theme? Dus eerst openen in WP normaal en dan copy/past naar het tekstformat binnen het Avada pagina?

 9. Ha Mercedes,

  Ik neem aan dat je al je artikelen van je oude website wilt verhuizen naar de nieuwe website? Dan is er een makkelijke manier om al je artikelen (en afbeeldingen, pagina’s, reacties, etc) in een keer over te plaatsen van de ene naar de andere website. Tenminste, dan moet je oude site ook een WordPress website zijn.

  Via ‘extra’ > exporteren in het cms kun je een XML bestand downloaden naar je computer. Vervolgens kun je dat bestand weer importeren in je nieuwe website. Je hoeft dan niet elk artikee handmatig over te zetten. Dat is bijna met elk theme mogelijk, ook met Avada.

  Het kan zijn dat je soms nog wat zaken moet aanpassen om het helemaal goed te krijgen. Soms zijn bv de uitgelichte foto’s van de oude site te klein voor de nieuwe site. In dat geval moet je de foto’s wel opnieuw invoeren.

  Google anders even voor de precieze aanpak.

  Maar het scheelt je in ieder geval heel wat knippen en plakken 🙂

  groet, Marcel

 10. Hallo,

  Kan iemand mij helpen?
  Ik heb op een website het menu goed staan maar op mijn mobiel niet. na veel gepuzzel ben ik er nog steeds niet uit. Wie heeft de juiste oplossing voor mij?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here