8 tools om zelf top online video’s te maken

4 35.133

Online Video’s maken worden steeds belangrijker op je website.

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, maar video is nog veel krachtiger om je boodschap over te brengen.

Waar je vroeger een bureau moest inhuren om een video te maken, zijn er nu geweldige online tools – vaak ook nog gratis – die je helpen om zelf een online video te maken. Ik noem er acht.

1. Wevideo
Ik heb al enkele filmpjes met WeVideo mee gemaakt en het werkt prima. Het monteren gaat makkelijk en je kunt je filmpje ook snel uploaden naar YouTube.

In de gratis versie heb je al best veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld ook muziek onder je video zetten, zonder dat je daar de rechten voor hoeft te betalen.

2. Animoto 
Een nieuwe ster aan het firmanent is Animoto, een video bewerkingsprogramma waarmee je binnen een uur een filmpje kunt maken.

Het is wel een betaalde versie, maar het goedkoopste abonnement is slechts een tientje. Je kunt er mooie, geanimeerde beelden mee maken, maar ook bewegend beeld is mogelijk. Met mooie special effecten.

3. Powtoon
Dit is een video-editor waarmee is vooral grafische filmpjes van kunt maken. Dus getekende filmpjes om iets uit te leggen, een evenement aan te kondigen, of een product aan te prijzen.

Het mooie van Powtoon is dat ze enkele tientallen voorgeprogrammeerde filmpjes hebben gemaakt, die je alleen nog hoeft aan te passen. Bijvoorbeeld een andere tekst of beelden. Heel gebruikersvriendelijk!

4. Go Animate
Go Animate geeft de belofte dat je al binnen vijf minuten een online video kunt maken!

Het abonnement is iets duurder dan vergelijkbare diensten, maar als je maar een paar filmpjes nodig hebt, kun je overwegen om een gratis trial van 14 dagen uit te proberen.

Create Animated Videos for your Business | GoAnimate.com

 

5. Magisto 
Een eenvoudige tool om online video’s te creëren. Je kiest de videofragmenten, kiest vervolgens een theme en zet er muziek onder. Klaar! Magisto heeft ook een app waarmee je op je tablet of smartphone het filmpje kunt maken.

magisto video6. IMovie 
Dit is de video editor van Apple, en zit standaard op je iPad of iPhone. Hiermee kun je professionele filmpjes maken en zelfs het monteren op je iPhone is makkelijk.

Ook hier veel themes die je kunt uitkiezen om te gebruiken. Ook zijn er op iMovie theme’s van korte filmtrailers, waarin je een aankondigingen kunt maken van een film of feest of evenement.

7. Viva Video
Eentje die ook op android draait, is Viva Video. Ook een app waarmee je zelf mooie online video’s kunt maken. Met leuke toevoegingen, zoals stickers, aparte titels en meer speciale effecten.

online video maken

8. Directr
Directr begeleid je door het proces van online video maken. Tijdens het maken stellen ze je vragen en geven ze voorbeelden. Je wordt ‘aan het handje’ naar een professionele video geleid.

Conclusie

Zelf een online video maken is niet moelijk meer. Je moet je er even in verdiepen hoe het werkt, maar je krijgt er snel handigheid in en alles is erop gericht om deze tools zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken.

Het enige is dat je nog wel zelf een script moet bedenken. Er is best veel keuze in video editors maar dit zijn op het moment wel de beste en meest gebruikte om zelf binnen een handomdraai online video’s te maken.

Heb je nog een tip om online video’s te maken?

4 reacties
 1. monique zegt

  toevallig ook bekend waar je online van die teleshopping/tesel reclame filmpjes zelf kan maken?

 2. WPjournalist zegt

  Hmmm, nee, geen idee. Wellicht moet je toch even verder Googlen.

 3. Marjon de Vroomen zegt

  Dankjewel voor inspirerend blog.

 4. Jeroen zegt

  Het zijn leuke tools hoor, maar ik zou voor mijn bedrijfsfilm nog altijd een beroep doen op een bureau. Sommige van de filmpjes die gemaakt zijn met zulke programma’s en die ik voorbij zie komen zijn het net niet. Bovenal maakt de blik die iemand anders op je zaak kan werpen vaak het verschil. Zo’n filmpje kost nog behoorlijk wat tijd en reflectie. Mijn advies: reikt het budget om het aan een deskundige over te laten, doe dat dan liever.

Laat een antwoord achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.