Yoast SEO WordPress plugin

0 202

Yoast SEO WordPress plugin is een plugin om je website te optimaliseren voor zoekmachines, zoals Google. Het is een hulpmiddel om de content op je website te verbeteren.

Deze plugin is al miljoenen keren gedownloaded en behoort tot de top10 van beste plugins. Het is een belangrijke plugin die je helpt om de teksten zo goed mogelijk te prepareren voor zoekmachines.

Zoekmachines bepalen op basis van een aantal criteria of een artikel goed is en hoe hoog je artikel in de zoekresultaten moet komen. Yoast SEO analyseert deze criteria op jou website en geeft je een aantal tips om je website te verbeteren.

yoast SEO wordpress pluginWat analyseert Yoast SEO WordPress plugin?

De betaalde  plugin hoef je niet beslist te kopen, die is vooral voor professioneel gebruik. De gratis versie heeft al meer dan genoeg functies. Wat checkt de Yoast SEO WordPress plugin?

  • Hoeveel karakters/woorden de kop heeft. De kop mag niet teveel woorden bevatten.
  • Hoe vaak sleutel zoekwoorden in de tekst zitten. Er mogen niet teveel of te weinig in zitten.
  • Of de afbeeldingen een alt-attribuut hebben, zo kan de zoekmachine erachter komen om wat voor foto het gaat.
  • Hoeveel woorden het artikel beslaat. Artikelen met veel woorden krijgen vaak meer waardering in zoekmachines.
  • Of er een meta omschrijving is beschreven.
  • Of er links naar andere pagina’s worden getoond.
analyse webite seo yoast wordpress plugin
Dit is een analyse van een artikel. Je ziet dat de plugin werkt met groene, oranje en rode balletjes om aan te geven of je goed scoort of niet. De rode balletjes moet je verbeteren…

De Yoast SEO plugin gaf altijd vrij technische verbeteringen aan, maar de laatste tijd schuift het steeds meer op naar leesbaarheid.

Een leesbaar en goed artikel wordt steeds belangrijker in Google. Het gaat niet meer om de technische ‘trucjes’ om een artikel hoog te laten scoren.

leesbaarheid seo yoast pluginIn de analyse zie je bijvoorbeeld dat de plugin kijkt naar hoelang de alinea’s zijn. En hoe lang zinnen zijn. Heb je teveel zinnen die langer dan twintig woorden zijn, dan krijg je een ‘waarschuwing’.

Naast analyse van elke individuele pagina monitort deze online tool voor website allerlei andere zaken op basis van de gehele website.

De plugin checkt of er een XML-sitemap is, hoe je met breadcrums (zoekspoor) kunt omgaan, kan je social media optimaliseren, en nog veel meer.

dashboard seo yoast wordpress plugin
Dit is het deashboard van de Yoast SEO WordPress plugin.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.