Wil je iconen maken voor je website? Dat kan, want WPjournalist stelt een online tool beschikbaar om zelf iconen te maken en vervolgens GRATIS te downloaden. Maak zelf iconen met deze online tool en download ze voor je website. We hebben meer dan 670+ iconen die je kunt aanpassen en downloaden in png formaat, met een transparante achtergrond!

Hoe maak ik iconen?

Hoe maak ik iconen?

Stap 1: Druk op bovenstaande oranje knop en ga naar de iconen maker. Je komt op een nieuwe pagina terecht.

Stap 2: Druk op een icoontje wat je wilt gebruiken. Het icoon verschijnt vervolgens in een groot formaat en je kunt dit gaan bewerken. Links staat het icoon, rechts de mogelijkheid om te bewerken.

Stap 3: Er zijn 5 bewerkingen om het icoon aan te passen: de achtergrond, het icoon, de schaduw en de andere instellingen. Door op een van de bewerkingen te klikken, schuift de balk uit en zie je de instellingen om aanpassingen te verrichten.

Stap 4: Vervolgens ga je aan de slag. Bij de achtergrondinstellingen kun je kiezen voor een vierkante, ronde, zeshoek of diamant vorm. Maar je kunt de icoon ook een eigen kleur geven, een schaduw erachter zetten of groter of kleiner maken. Veel mogelijkheden dus!

Stap 5: Ben je niet tevreden en wil je opnieuw beginnen met de bewerkingen. dan druk je op de ‘reset icoon’.

Stap 6: Als je wel tevreden bent, druk op op de download knop en vervolgens download je het icoontje naar je computer. En kun je het gebruiken voor je website of andere zaken. Zo makkelijk is het!

Zelf je icoon maken

Zelf je icoon maken

Het komt regelmatig voor dat je iconen nodig hebt voor het opmaken van je website. Bijvoorbeeld om op de voorpagina een opsomming van je verschillende diensten op te leuken. Alleen tekst is niet voldoende, de iconen zorgen voor verduidelijking en ook voor een visuele uitstraling.  Met iconen maak je je website mooier en professioneler.

Er zijn veel variaties mogelijk om een icoon te maken. En je hebt keuze uit bijna 700 iconen, die je kunt gebruiken. Hiernaast zie je een paar voorbeelden.

Dus wacht niet en ga naar de iconen maker. Het is een gebruiksvriendelijke tool en je maakt er binnen een minuut prachtige icoontjes mee.

En goed om te weten: de iconen zijn gratis en onbeperkt voor je website te gebruiken 🙂

whatsapp

Rond

Een ronde vorm, met een beeltenis van whatsapp. Je ziet ook dan de rand hier iets dikker is. Dat kun je dus ook instellen.
taxi

Kleuren

Er zijn oneindig veel kleurmogelijkheden. Wil je je huiskleur gebruiken, dan kun je dat instellen met een hexacode: #44EdF8.
youtube-square

Iconen

Er zijn 670 verschillende iconen die je kunt gebruiken. Daaronder ook die van social media, zoals Facebook of YouTube.
search

Iconen

Voor wie een wat afwijkende vorm wil, is er ook een zeskant. Je kunt kiezen uit een cirkel, vierkant, diamant, zes- acht- en tienkant.

Wat is een icoon?

Wat is een icoon?

Als je naar een website gaat, zie je vaak dat er gebruik wordt gemaakt van iconen. Iconen voor je website worden in allerlei soorten en maten gemaakt. Denk aan icoontjes boven de tekst om een en ander te verduidelijken. Maar ook kun je icoontjes gebruiken voor je favicon. Met de iconen maker kun je zelf je iconen samenstellen.

Iconen voor je website

Er zijn speciale websites waar je iconen voor je website kunt downloaden. Het mooie van onze iconen maker is dat je zelf je iconen kunt vormgeven. Je gebruikt ze vaker dan je denkt. Vaak stellen de makers van de website themes wel iconen beschikbaar, maar som wil je ook zelf een icoon creëren. Een mooi voorbeeld van hoe je iconen toepast in een website is:

iconen in een website

Je ziet dat de icoontjes de tekst die eronder staat, met een afbeelding verduidelijken. En zo kun je de icoontjes ook voor andere doeleinden gebruiken binnen je website. Wel, waar wacht je nog op? Ga naar de iconen maker.