DELEN

Wat is mijn IP is een online tool om je IP adres te achterhalen. Het IP adres is een belangrijk onderdeel van je online leven en geeft je een identiteit op het internet.

Als je een abonnement bij een hostingprovider neemt, krijg je vaak ook een IP adres.

IP staat voor Internet Protocol en elke computer die is aangesloten op het internet heeft zo’n IP nummer waarmee deze zichtbaar is voor andere computers op het internet.

Je kunt het een beetje vergelijken met telefoonnummer of een nummerbord van een auto.

wat is mijn IPWat is mijn IP?

Soms is het nodig om te weten wat je IP adres is. Je kunt dat met de website Watismijnip.nl achterhalen.

Ik gebruik de site soms ook wel om mijn IP adres te achterhalen.

  • Bij hostingproviders kun je vaak meerdere IP adressen aanvragen. Het is dan handig te weten welk IP Adres aan welke website is gekoppeld
  • Beveiligingsprogramma’s als Wordfence of iThemesSecurity hebben de mogelijkheid om IP adressen te whitelisten. Dat betekent dat je niet wordt uitgesloten als je een paar keer op je eigen website de verkeerde inloggegevens hebt ingevoerd. Het beveiligingsprogramma herkent dat jij het bent en zal je niet buitensluiten nadat je in het betreffende invoerveld je adres hebt ingevoerd..

En zo zijn er nog meer mogelijkheden waarbij je je adres nodig hebt.

Anoniem IP adres

Je bent op het internet zijn bijna nooit anoniem. Instanties of bedrijven kunnen je altijd traceren aan de hand van je IP adres.

Toch zijn er mogelijkheden om anoniem op internet te surfen. Daarvoor kun je gebruik maken van een website zoals HidemyAss, waar je – tegen betaling – je IP adres anoniem maakt, zodat je niet meer te traceren bent.

Maar goed, dit soort website worden soms ook gebruikt voor obscure zaken. Criminelen die bijvoorbeeld niet door Justitie willen worden getraceerd.

Er zijn trouwens meer van dit soort websites, een alternatief is Whatsmyipaddress.com.

 

RECENSIEOVERZICHT
Hoe belangrijk voor mijn website
Betrouwbaarheid
Gebruikersvriendelijkheid
DELEN
Vorig artikelFilmpjes monteren met WeVideo kan iedereen
Volgend artikelDomeinnaam checken op SIDN
Redactie WPjournalist

Hoe kan ik meer uit mijn website halen met een beperkt budget? Dat is waar het om draait bij WPjournalist, die schrijft over WordPress en content marketing. We geven je tips en bespreken handige GRATIS tools waarmee je je website zelf kunt verbeteren. En zonder al te hoge kosten te maken. WordPress geeft je een ongelooflijk gevoel van vrijheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here