Dit zijn mijn 5 favoriete CodeCanyon WordPress plugins

0 192

Ik kijk elke week wel even bij de nieuw verschenen Codecanyon WordPress plugins, een marktplaats waar je plugins voor WordPress kunt kopen. Elk dag verschijnen er wel nieuwe.

Met een WordPress plugin kun je extra functies aan je website toevoegen. Denk aan een betere beveiliging om in te loggen, inzoomen op een foto in je webshop of een Instagram widget toevoegen aan je website.

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een plugin voor een bepaalde functie.

Er zijn verschillende manieren om aan nieuwe plugins te komen.

Een daarvan is de WordPress Catalogus, de officiële plek van WordPress zelf. Hier zijn er meer dan 50.000 verschillende plugins te downloaden. Helemaal gratis. Eerder schreef ik al het veelgelezen artikel Top 60 van WordPress plugins, het complete overzicht hierover.

CodeCanyon WordPress plugins

Maar daar wil ik het nu niet over hebben. In dit artikel wil ik meer vertellen over de Codecanyon WordPress plugins. CodeCanyon maakt onderdeel uit van Envato, waar ook ThemeForest onder valt. Voor de plugins van CodeCanyon moet je betalen. Het voordeel hiervan is dat je dan ook een goede plugin aanschaft met support. Dus als er iets aan de hand is, kun je de makers benaderen om hulp.

Ik heb in de loop der tijd al verschillende plugins gekocht. Dan had een klant een specifieke vraag voor een functie voor zijn website en ging ik op zoek naar een plugin.

Het is onvoorstelbaar hoeveel nieuwe WordPress plugins er dagelijks bijkomen. Met ieder z’n eigen functionaliteit.

Ik laat je vijf populaire plugins zien die je kunt krijgen bij Codecanyon.

Easy social share button plugin

Easy social share button

De veelgebruikte plugin Easy social media button for WordPress heeft veel mogelijkheden om je social media te promoten. Je kunt de icoontjes van social media overal neerzetten. Onder een artikel, links op de pagina of rechts. Je kunt ook per pagina bepalen of je social media icoontjes wilt toevoegen. Ook in de opmaak zijn veel verschillende varianten. Je kunt meer dan 50 sociale media netwerken toevoegen.

Je kunt meten hoevaak er op de icoontjes wordt geklikt (analytics) en een bezoeker ziet bijvoorbeeld ook hoe vaak een artikel al is gedeeld. Dat stimuleert anderen ook het ook te delen.

Ultimate Addons for WPBakery Page Builder plugin

Ultimate Addons for WPBakery Page Builder

De Ultimate addons for WPBakery page builder (een hele mond vol…) is een aanvulling op de bestaande page builder WP Bakery. Deze heette voorheen Visual composer. Het is de meest gebruikte page builder van het moment. Maar deze page builder heeft een addon, die nog meer functies geeft. Wil je bijvoorbeeld een timeline aan je website toevoegen, dan kan dit met deze plugin. Om een idee te geven van de vele mogelijkheden:

codecanyon wordpress plugins

Wel wordt de website er wat ‘zwaarder’ door, vanwege de vele mogelijkheden die worden toegevoegd. Dus het kan zijn dat je site daardoor iets trager wordt, maar het zijn geen schokkende vertragingen.

go pricing plugin

Go Pricing

De plugin Go Pricing is een goeie als je een prijstabel op je website wilt plaatsen. Het is een veelzijdige plugin, waarmee je tientallen verschillende soorten prijstabellen kunt maken. De opmaak is duidelijk en eenvoudig, waardoor je zonder technische kennis voor je website mooie tabellen kunt maken.

wp triggers plugin

WP Triggers

Wat ik al eerder aangaf, je hebt ook heel plugins met een hele specifieke functie. Een klant van mij wilde een functie op zijn website dat mensen kunnen checken of een rioolservice in hun gebied of woonplaats geldt. Dat kan met deze plugin WP Triggers.

Een bezoeker tikt zijn postcode in en ziet dan een melding of de rioolservice ook actief is in zijn woonplaats. Heel handig en er wordt veel gebruik van gemaakt. Er zijn ook statistieken aan gekoppeld hoe vaak een postcode wordt ingetoetst.

layered popups for wordpress plugin

 

Layered popups for WordPress

Wil je een nieuwsbrief beginnen en heb je daar een goede popup voor nodig, zou ik je Layered popups for WordPress aanbevelen. De popup die je ziet op WPjournalist, is gemaakt met deze plugin. Je hebt meer dan 200 (!) demo’s van popups waar je uit kunt kiezen.

Daarnaast kun je de popups ook koppelen met Mailchimp, zodat de nieuwsbriefschrijver meteen op je lijst komt. Daarnaast kun je goed meten hoevaak er op een popup wordt gedrukt en tot hoeveel inschrijvingen het leidt.

Er zijn veel instellingen, zoals OnExit Popup, waarbij de popup verschijnt op het moment dat de bezoeker de pagina wil wegklikken.

Ninja Popups for WordPress plugin

Ninja popups for WordPress

Een soortgelijke popup plugin met veel mogelijkheden is Ninja popup for WordPress. Ik noem deze ook omdat het de meest verkochte popup plugin is in Codecanyon. Het mooie van deze plugin is dat je de popup kunt opmaken door drag & drop, door het verslepen van de blokken content.

Verder is er ook een systeem waardoor de popup niet wordt geblokt door adblockers. Een fijne plugin die je zeker helpt om meer leads te genereren voor je website of mensen lid te laten worden van de nieuwsbrief.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.