Je eigen avatar maken? Dat kan, want WPjournalist stelt een online tool beschikbaar om zelf avatars te maken en vervolgens GRATIS te downloaden, te delen met anderen of direct naar Gravatar uploaden.

Hoe kan ik een avatar maken?

Dat doe je als volgt:

Stap 1: Klik op een van de poppetjes hieronder. Je kunt kiezen uit een mannetje of vrouwtje.

Stap 2: In de editor kun je de avatar een ‘eigen gezicht geven’. Je kunt variëren in de kleur van de huid, een snor toevoegen, kiezen uit vele soorten haar en neuzen en ogen. Kortom teveel om op te noemen.

Stap 3: Nu kun je de avatar zelf bewerken. De huidskleur, neuzen, oren, mond, haartype, kleding en achtergrond. Je kiest uit diverse soorten kleding en ook de achtergrond kun je zelf kiezen. Je kunt het helemaal zelf instellen.

Stap 4: Als de avatar klaar is, kun je deze downloaden. Maar er is ook de mogelijkheid om je avatar rechtstreeks op Gravatar.com te zetten. Dat is een website die avatars verzamelt en koppelt aan je website.

En via de RANDOM knop kun je een kant-en-klare avatar laten genereren. Wil je opnieuw beginnen, druk dan op de RESET knop.

Duidelijk zo? Een avatar maken wordt zo heel makkelijk. Succes!

Er zijn honderden combinaties mogelijk om een avatar te maken. Hier een paar voorbeelden van avatars:

avatar maken meisje

Meet Anika

Dit is een voorbeeld van een meisjes avatar, Anika heet ze. Je kunt ze downloaden in twee formaten 200×200 en 400×400 pixels. De kleuren waaruit je kunt kiezen zijn onbegrensd. Per element (bijvoorbeeld een neus) zijn er zo’n vijftien tot twintig keuzemogelijkheden. De meeste avatars hebben een jeugdige uitstraling 🙂

Meet Jonathan

Ook bij de jongens zijn er ongelooflijk veel variaties. Dit is Jonathan, die een wat langer kapsel heeft en grote blauwe ogen. Hij is wat netter gekleed en heeft een mooi, modern blauw pak aangetrokken. Maar je kunt ook kiezen voor een meer informele uitstraling. De keuze is aan jou!